Årets Affärskrog 2017

Tak och UNN i Stockholm har tilldelats utmärkelsen Årets affärskrog av Dagens Industri. De båda nordisk-japanska restaurangerna ligger högst upp på Brunkebergstorg och har kocken Frida Ronge som kreativ ledare.  Sedan Tak öppnade i slutet på mars 2017 har restaurangen och Frida Ronge belönats med flera priser. I augusti öppnades ett tillskott genom nordiska teppanyakin […]

Tak och UNN i Stockholm har tilldelats utmärkelsen Årets affärskrog av Dagens Industri. De båda nordisk-japanska restaurangerna ligger högst upp på Brunkebergstorg och har kocken Frida Ronge som kreativ ledare. 

Sedan Tak öppnade i slutet på mars 2017 har restaurangen och Frida Ronge belönats med flera priser. I augusti öppnades ett tillskott genom nordiska teppanyakin UNN som också blev en omedelbar succé. Nu har de båda restaurangerna tilldelats Årets affärskrog av Dagens Industri som är Sveriges äldsta restaurangpris.

– Att vinna Årets Affärskrog redan under det första året känns helt otroligt, säger Frida Ronge, kreativ ledare på Tak. Men det har också varit en enorm utmaning att lyfta en så stor restaurang till de här nivåerna på så kort tid. Det är vår fantastiska personal som gjort det möjligt genom ett enormt engagemang. Att även UNN som endast varit öppet i tre månader är med som vinnare är helt underbart.

Motivering för Årets affärskrog 2017 lyder:

Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med UNN som gastronomisk spjutspets. Utmärkelsen Årets affärskrog 2017 går till Tak och UNN.

Tak serverar lunch på vardagarna, middagar samtliga kvällar i veckan samt en japansk Temaki-brunch på lördagar. UNN är däremot endast öppen för åtta gäster per kväll från onsdag till lördag. Både Tak och UNN är en del av Petter Stordalens satsning på området Urban Escape i Stockholm där även hotellen At Six och Hobo ingår.