Boka bord

Restaurang

Råbar

Att kalla Thomas Sjögren för en innovatör och gastronomiskt geni är knappast en överdrift. Med flera utmärkelser, som Årets Kock 2015 och en första plats i Kockarnas Kamp 2018, har Thomas Sjögren en meritlista som talar för sig själv. Med bas på västkusten har passionen för havets råvaror varit ständigt närvarande i hans matlagning. Bland sina olika restauranger som Grano och Smögen Cafe driver han en liten restaurang på Hampholmen i Bohusläns skärgård under sommaren, där gästerna serveras mat i den miljö som råvarorna hämtas från. Thomas matlagning känns igen för sitt kreativa användningssätt av klassiska ingredienser men som ändå resulterar i nya och spännande smaker. Frida Ronge var den första gästkocken på Hampholmen, så det är inte mer än logiskt att  Thomas blir den första gästkocken på UNN.

För UNN kommer Thomas att skapa en upplevelse inspirerad av västkustens råvaror, landskap och smak. Ingredienser som du känner igen, tillagade på UNNs teppanyaki-häll utav en av Sveriges mest hantverksskickliga kockar. Menyn kommer bestå av främst fisk och skaldjur och går därför inte att få vegetarisk eller vegansk. Priset för denna unika upplevelse är 2500 :- och då ingår tio serveringar med dryckespairing. Endast 16 platser finns och det är först till kvarn som gäller. Thomas gästar UNN den 28:e och 29:e Januari. Boka gör du här!