Boka bord

Matsal

Lunch på plan 13

Izakaya

Brunch i Izakayan

ÅRETS AFFÄRSKROG 2017

Tak och UNN i Stockholm har tilldelats utmärkelsen Årets affärskrog av Dagens Industri. De båda nordisk-japanska restaurangerna ligger högst upp på Brunkebergstorg och har kocken Frida Ronge som kreativ ledare. 

Sedan Tak öppnade i slutet på mars 2017 har restaurangen och Frida Ronge belönats med flera priser. I augusti öppnades ett tillskott genom nordiska teppanyakin UNN som också blev en omedelbar succé. Nu har de båda restaurangerna tilldelats Årets affärskrog av Dagens Industri som är Sveriges äldsta restaurangpris.

– Att vinna Årets Affärskrog redan under det första året känns helt otroligt, säger Frida Ronge, kreativ ledare på Tak. Men det har också varit en enorm utmaning att lyfta en så stor restaurang till de här nivåerna på så kort tid. Det är vår fantastiska personal som gjort det möjligt genom ett enormt engagemang. Att även UNN som endast varit öppet i tre månader är med som vinnare är helt underbart.

Motivering för Årets affärskrog 2017 lyder:

Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med UNN som gastronomisk spjutspets. Utmärkelsen Årets affärskrog 2017 går till Tak och UNN.

Tak serverar lunch på vardagarna, middagar samtliga kvällar i veckan samt en japansk Temaki-brunch på lördagar. UNN är däremot endast öppen för åtta gäster per kväll från onsdag till lördag. Både Tak och UNN är en del av Petter Stordalens satsning på området Urban Escape i Stockholm där även hotellen At Six och Hobo ingår.

 

WALLPAPER DESIGN AWARDS 2018

 

BEST NEW RESTAURANT

JOINT WINNER with MAISON DU DANEMARK, PARIS

An acclaimed chef, an award-winning bartender, a Norwegian hotelier and Sweden’s only sake sommeliers are just some
of the ingredients that have come together to create Stockholm’s latest hotspot, Tak.

Housed in a brutalist building and designed by local firm Wingårdhs, the two-storey space includes the largest outdoor terrace in the city. On the menu are homemade yuzu lagers, sparkling sakes, and Frida Ronge’s Swedish-Japanese dishes, such as tempura salsify with roe and sour cream.

Wallpaper*

 

RESTAURANGGALAN 2017

Årets Innovatör, Petter Stordalen & Frida Ronge

Tak, Stockholm

Berätta var du äter, och jag ska säga dig vem du är. När restauranger allt mer blir en livsstilsmarkör är nästa steg att använda dem som konkurrensmedel. ”Årets Innovatör” har gjort restaurangen till del av mediamixen och är ett entreprenörspar som tagit denna tanke till nya höjder. ”Årets Innovatör” är Petter Stordalen och Frida Ronge med restaurang TAK på At Six Hotel.

 

Årets smakskapare, Frida Ronge

Tak, Stockholm

En raket på alla smakhimlar! Nya – lätt halsbrytande – smaktolkningar med strålande resultat. Det är både genuint och spännande. Med mamma som måttstock parerar Årets Smakskapare smaköversättningar från öst till väst och vice versa. Högt över allas förväntningar i en tidlös atmosfär och med utvalda komponenter gör Årets Smakskapare varje smaknyfiken matälskare alldeles salig.