Boka bord

Restaurang Plan 13

Izakaya Plan 14

På en gård utanför Valdemarsvik sker någonting ovanligt. Det är en av få gårdar utanför Japan som föder upp kor av rasen Wagyu. Genetiskt lika, men uppvuxna och uppfödda på ett helt annat vis. Till skillnad från sina japanska släktingar går svenska wagyu-djur på grönbete så länge vädret tillåter det, vilket ibland är året om. Och istället för foder och slaggprodukter från öltillverkning äter de svenska djuren inget annat än gräs och havre. Fodret och det faktum att korna ständigt får röra på sig skapar ett kött som både är mer hälsosamt och har mer smak än det japanska ‘originalet’.

Intressant? På TAK är vi överlyckliga över att få arbeta med en produkt som denna, för mer nordiskt-japanskt kan det knappast bli. Måndag den 17:e Februari bjuder vi in till Wagyu-Måndag i restaurangen. Martin Johansson från Bjursunds Slakteri/IWAGYU är på plats i restaurangen och berättar mer om hur uppfödning och slakt går till för den intresserade. Boka gör du antingen som vanligt eller här! 

Meny