Mikael Svensson 3

Mikael Svensson från Restaurant Kontrast i Norge gästar TAK

Vi är oerhört stolta över att presentera vår nästa gästkock. Den 8 maj kommer TAK att gästas av ingen mindre än Mikael Svensson från restaurangen Kontrast i Norge. Mikael har en gedigen bakgrund som kock och har arbetat på restauranger i Europa med både en, två och tre Michelin-stjärnor.

Mikael kommer att servera en specialkomponerad meny som han beskriver så här:

"Menyn kommer att baseras på vad vi för tillfället serverar på Kontrast samt några signaturrätter. Eftersom det är tidigt på säsongen kommer menyn att fokusera mer på protein och skaldjur. 

Kontrast har fokus på lokala råvaror, och på TAK kommer jag att skapa en säsongsbaserad meny av norska och svenska lokala råvaror. Det som blir unikt för gästspelet på TAK är att vi blandar in svenska ingredienser som man vanligtvis inte hittar i Norge. 

Vårt huvudfokus på Kontrast är zero-waste, och en del av detta har resulterat i B.culture (mitt och Will Moffats fermenteringsföretag), så menyn kommer att inkludera shoyu, miso och garum som är gjorda av biprodukter från Kontrast och våra leverantörer."

Sittningarna kan bokas i TAK:s matsal på våning 13 kl 18:30 - 20:30. Antal platser är begränsade, så tveka inte. Boka ert bord på knappen nedanför.

Priset för menyn är 1400 kr per person och vår erfarna sommelier Charlie har skapat ett oemotståndligt dryckespaket för 745Kr.

Med detta önskar vi er varmt välkomna till detta spännande gästspel.

*menyn innehåller allergener, och kan tyvärr inte ändras.

 

Vill ni veta vad som händer på TAK? Följ oss på sociala medier eller prenumera på vårt nyhetsbrev.

Läkarna hittar ni här:

Nyhetsbrev 

Instagram

Öppettider Restaurang

  1. mån - fre
  2. lör

Restaurangen är stängd den 29 april, men terrassen och Izakayan håller öppet som vanligt.

Öppettider
Bar & Terrass

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör

Nyhetsbrev

Cookie policy

Integritetspolicy

FAQ

Presentkort

tak_footer_pattern