porträtt_frida_march_2023-4 (2)

Frida Ronge

Frida Ronge är fiskhandlardottern från Göteborg som skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil.

Vår Culinary Director Frida Ronge har alltid haft ett stort hjärta för havet, fisk och skaldjur med en pappa som fiskhandlare sen barnsben. Redan direkt efter hotell-och restaurang utbildningen har hon fördjupat sig e en egen typ av Nordisk Japansk gastronomi. Där syftet är att arbeta med så lokala råvaror som möjligt med en flirt mot japan och sushi är utan tvekan hennes signum med en silvermedalj i sushi VM 2010 i sin ficka från tiden som köksmästare på Råkultur i Stockholm.

2012 startade hon vRÅ på Clarion Hotel post, som blev en hyllad en pop up restaurang i Göteborg som lever kvar i samma anda. 

2015 rekryterades Frida till projektet på Brunkebergstorg som Culinary Director till Tak Stockholm av Petter Stordalen himself.

2021 kom Frida 3a i Kockarnas Kamp och älskar att inspirera folk med sin matkonst via hennes kokböcker Food Retreat och Nordisk sushi men även för TV tittarna där hon lagar mat i Nyhetsmorgon frekvent och 2023 bli hon aktuell med en ny Amerikansk TV serie som heter People of The North. 

2022 öppnar Frida och teamet på TAK även i Oslo. Restaurangen ligger på taket på de vackra nya Sommerro Hotel och slår upp dörrarna i början på september. Läs mer om TAK Oslo här

Frida arbetar också med olika hållbarhetsprojekt för en nytänkande och mer hållbar gastronomi och främjar certifierad fisk för hållbara havsbestånd. Hon är även engagerad i  The Hunger project och föreningen Frisk mat. 

Följ med på Fridas resa genom instagram @fridaronge 

Öppettider Restaurang

  1. mån - lör

Öppettider
Bar & Terrass

  1. mån - tor
  2. fre - lör

Nyhetsbrev

Cookie policy

Integritetspolicy

FAQ

Presentkort

tak_footer_pattern