Boka bord

Restaurang

Råbar

Frida Ronge är fiskhandlardottern från Göteborg som skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil.

2012 öppnade Frida den framgångsrika restaurangen vRå i Göteborg i det nybyggda hotellet Clarion Post. Tidigare var hon kökschef pågå Råkultur i Stockholm och har även arbetat som teppanyaki/sushikock på Yasuragi.

Bland utmärkelserna finns Silvermedalj i Seven Sushi Samurai-världsmästerskapet i London 2010, Årets “Rising Star” i White Guide 2013 samt vinnare av Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.

Frida gav ut kokboken Rå som Sushi 2017 där flera utav TAK´s signaturrätter finns med och den går att köpa signerad här på TAK.

På Restauranggalan 2017 utsågs Frida Ronge till Årets Smakskapare samt även Årets Innovatör tillsammans med Petter Stordalen.

Frida Ronge är sedan 2018 ambassadör för hållbart fiske för MSC.