Boka bord

Restaurang

Izakaya

På Brunkebergstorg i Stockholms city ligger TAK- Två våningar. 1000 kvadrat. 160 platser, varav flertalet passar större sällskap. 48 meter över havet och är en del av Urban Escape Stockholm, där även Nordic Choice hotellen At Six och Hobo ingår.

TAK har ritats och inretts av den prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh. Resultatet är en nordisk miljö med eleganta och japanska inslag i arkitektur, inredning och känsla. En tidlös och avväpnande atmosfär som fulländas av den spektakulära utsikten.

Ett besök på TAK ska vara något utöver det vanliga. Därför arbetar vi endast med noga utvalda kreativa partners som delar vår filosofi. Varje dryck, råvara och hantverk ligger det mycket jobb och tanke bakom, något som vi är mycket stolta över över att ha möjligheten att få arbeta med.

Vår sake kommer från Akebono, Sveriges största importör av sake. Och våra biodynamiska och ekologiska viner hämtar vi från bl.a. Enjoy Wine, Savino och Kvalitetsvinet. Tillsammans med Kiuchi Brewery i Japan brygger vi vår egen öl och ihop med Kobe-Shu-Shin-Kan har vi en egen utvalda sake, med etikett designad av Frida.

Vår fantastiska potatis med toner av alg & hav odlas speciellt åt oss hos Ugglarps Grönt i Falkenberg.

Mat och dryck i all ära. Men utan glas och porslin vore de ingenting. Våra fantastiska glas, samt det specialgjorda sake-set som Frida tagit fram ihop med den kända glaskonstnären Erika Lagerbeilke, kommer från Orrefors. Vår vackra keramik har tillverkats av Anna Lindell i hennes egen verkstad i Rosendal, Jönåker.

 

Hållbara råvaror!

På Tak, är hållbarhet en självklarhet och vi arbetar aktivt med att hitta råvaror som uppfyller dagens miljökrav.

När vi väljer producenter och leverantörer att samarbeta med så vill vi att de är likasinnade och har krav på sig hur de producerar och även hur de transporterar sina varor.

MSC och ASC märkt fisk är något som vi riktar in oss på då vi tycker att det är viktigt att inte påverka haven negativt.

Ekologiska råvaror står också för hållbarhet och ansvarstagande, därför är KRAV-certifiering ett naturligt val för oss.