KarinLei_foto_Campher

Matprofilen Karin Lei gästar restaurang TAK med kantonesisk dim sum

unnamed.jpgunnamed (2).jpgunnamed (1).jpg

(Från boken - Dumplings & annan dim sum) Foto: Campher

Kocken och matprofilen Karin Lei gör ett exklusivt gästspel på takrestaurangen TAK Stockholm. 24-25 mars bjuder Karin, känd från sin blogg Chopstick Stories och sitt Instagramkonto @karinlei, in till dim sum-fest högt uppe bland molnen. Det utlovas kantonesiska dumplings, nudlar och mycket mer, där barndomens minnen och smaker varvas med dim sum i modern tappning.

Karin tillbringade stor del av sin barndom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger. De senaste åren har hon kanaliserat sitt matintresse genom recept på sin blogg Chopstick Stories och på sitt Instagramkonto @karinlei, direkt från hemmaköket i Malmö. I höstas släppte hon sin efterlängtade första kokbok, “Dumplings & annan dim sum”, där hon samlat många av sina favoriter.

Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och kan syfta på allt från dumplings till nudelrätter. Enligt Karin står det kantonesiska köket för de mest kända varianterna. På TAK kommer gäster att kunna frossa i både nya tillskott och Karins föräldrars klassiker. “Många av deras recept finns inte nedskrivna, utan sitter snarare i smak- och muskelminnet” säger hon. I hennes TAK-meny varvas bland annat Biang Biang-nudlar och ångade pärlköttbullar med sesamglass och Coir Raincoat Cucumber.

– Karin är en otrolig matkreatör och vi är så glada över att ha lyckats få henne till TAK. Dim sum har fått en skjuts i popularitet i Sverige de senaste åren och detta är mycket tack vare Karin. Vi är väldigt peppade på att få välkomna henne upp till vårt kök, säger Daniel Pettersson, General Manager på TAK Stockholm.

Karin gästspelar i Izakayan, TAK:s restaurangdel på våning 14 som hämtar inspiration från de japanska ölhallarna. Antal platser är begränsade så boka nu för att få din plats och njuta av hennes fantastiska mat!

Öppettider Restaurang

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör

Öppetider Bar

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör

Nyhetsbrev

Cookie policy

Integritetspolicy

FAQ

tak_footer_pattern